JUST NOW :GRIGOR DIMITROV HAS WON 40 OR MORE MATCHES IN BACK-TO-

Григор Димитров с историческо постижение – над 40 победи за втора поредна година

Григор Димитров продължава да пише история на тенис корта. Българският тенисист постигна 40-та си победа за сезон 2024 на турнира Rolex Shanghai Masters, което отбелязва първия път в кариерата му, когато той записва над 40 победи в два последователни сезона. През 2023 г. Димитров завърши с 41 успеха, а сега продължава добрата си форма и през настоящия сезон.

33-годишният Димитров, който в момента е в топ 10 на световната ранглиста, затвърди този успех с победа над Алексей Попирин – тенисист, който по-рано през годината го беше победил в Канада. Със завидна стабилност и увереност, Григор успя да спечели мача с 7-6(5), 6-2 и да продължи към четвъртия кръг на турнира в Шанхай.

Това постижение показва постоянството и възраждането на формата на Димитров, който през годините е преминавал през множество върхове и спадове. Той достига границата от 40 победи също през 2014 и 2017 г., но за първи път успява да го направи в последователни сезони. Следващият му съперник в Шанхай ще бъде младият чешки талант Якуб Меншик, което обещава оспорвана битка на к

орта.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*